Hurja köydenveto satamassa: sata metriä köyttä ja sata vetäjää – painona traktori, kirkkoreki, maakuntajohtaja ja kaksi missiä

Sadan metrin köydenvetotempauksen ideoi vuolenkoskelainen kyläaktiivi Seppo Lehtinen. Myös Iitin Vuolenkosken kylä on aina painottanut yhteistyön voimaa, ja siitä on kyse myös lauantain tempauksessa Lahden satamassa. Kuva: Sami Kuusivirta

Lahden satamassa on odotettavissa lauantaina hurjaa kipinöintiä ja hikistä hauskuutta, kun siellä järjestetään kylämarkkinoiden yhteydessä poikkeuksellinen köydenvetotempaus. 100 vetäjää kiskoo 100-metristä köyttä 100 metrin matkan. Köyden päässä on painona pieni Valmet-traktori, jota ohjaa maakuntajohtaja Jari Parkkonen. Traktorin perässä on vielä kirkkoreki, jossa istuu pari missiä.

Myös maakuntajohtajan paino sekä kahden missin yhteispaino noudattelee samaa 100 kilon linjaa.

Köydenvetotempaus on Suomi 100 -tempaus, jonka ideoi Iitin Vuolenkosken kyläaktiivi Seppo Lehtinen. Myös maakuntajohtaja Parkkonen piti Lehtisen esittämää ideaa hyvänä.

– Nyt ei kiskota eri suuntiin, vaan teemana on, että koko maakunta vetää yhtä köyttä. Tapahtuma kuvaa suomalaisuutta ja yhteistyötä, jota tarvitaan myös Päijät-Hämeessä. Maakunnan sijainti on hyvä, ja Päijät-Häme kyllä menestyy, jos hyvää tahtoa yhteistyöhön on.

Lauantain köydenvetäjiä on kutsuttu mukaan muun muassa alueen kylätoimijoista ja kunnista.

– Ja osa kylämarkkinaväestäkin tempaistaan siihen mukaan.

Seppo Lehtinen kertoo, että erikoisköyttä lähti sponsoroimaan heinolalainen köydenvalmistaja. Lisäksi Vuolenkosken kyläyhdistys kustansi pitkän köyden päähän lyhyemmän valkoisen tupsupäisen köydenpätkän, joka annetaan Jari Parkkosen puolelle.

Valmet 15 -traktori on entisöity ja edustaa myös mennyttä aikaa. Valmetin perään laitettavan kirkkoreen pohja on tervattu uudelleen, mutta jalasten alle ei ole laitettu minkäänlaista liukastetta. Siksi jalaksista lentelee kipinöitä köydenvedon aikana.

Köydenveto alkaa Lahden sataman kylämarkkinoilla lauantaina kello 11. Heti vedon jälkeen maakuntajohtaja Jari Parkkonen palkitsee Päijät-Hämeen vuoden kylän.

(ESS http://www.ess.fi/uutiset/paijathame/art2368940)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *