Näin sujui köydenvetotempaus Lahden satamassa !

ESS http://www.ess.fi/uutiset/paijathame/art2369280

Katso video !

Lahden satamassa 20. kerran järjestetyillä kylämarkkinoilla nähtiin poikkeuksellinen köydenvetotempaus. 100 vetäjää kiskoi köyttä, jonka painona oli Valmet-traktori, jonka kyydissä istui maakuntajohtaja Jari Parkkonen. Lisähaasteeksi traktorin perään oli kiinnitetty liukastamattomin jalaksin varustettu kirkkoreki.

Köydenvetotempauksen ideoi Seppo Lehtinen, kyläaktiivi Iitin Vuolenkoskelta. Hän näki vedon menneen suunnitelmien mukaan.

– Maaliin päästiin, kukaan ei pudonnut kyydistä, eikä reen jalaksista syntynyt tulipaloa.

Tempauksen ajatus oli näyttää, että koko maakunta vetää yhtä köyttä. Maakunnan kylistä halutaan pitää huolta niin, että ne säilyvät elinvoimaisina. Se on helpommin sanottu kuin tehty. Kylien elinvoima uhkaa kadota kasvukeskuksiin muuttavien ihmisten mukana.

Lehtinen ja Vuolenkoski ei kuitenkaan aio luovuttaa.

– Rakennemuutosta tapahtuu, mutta selviytyjäkylät pärjäävät, kun keksivät koko ajan uutta. Kauniin puheet eivät riitä. On mentävä tekeminen edellä. Silloin rahoittajat lähtevät mukaan. Julkistakin rahoitusta on helpompi saada, kun oma tekeminen on pohjalla.

Iitin kunta siirtyy uudessa maakuntajaossa Päijät-Hämeeseen.

– Se oli meille erittäin tärkeä ja mieluisa päätös. Olemme olleet kylämarkkinoilla aikaisemminkin, mutta haluamme edelleen tehdä kovasti töitä maakunnan yhtenäisyyden eteen, myös näin kansanomaisesti, kun tänään tehtiin, Lehtinen sanoi.

Juhlamarkkinatarjonta ja aurinkoinen, joskin kolea sää keräsi satamaan mukavasti yleisöä.

(ESS http://www.ess.fi/uutiset/paijathame/art2369280)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *